School

Type functie

Werken bij SPO Utrecht

Werken bij SPO Utrecht betekent werken bij een groot en divers bestuur van 34 openbare basisscholen, een school voor speciaal basisonderwijs, twee scholen voor speciaal onderwijs, een school voor VSO en een internationale school. Een flink rijtje dus, allemaal gelegen in Utrecht. En allemaal met hun eigen, unieke karakter. We werken vanuit autonomie, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Wat betekent: eigen, verantwoorde keuzes maken én zoeken naar verbinding en de kracht van het collectief waar het ons sterker maakt. Dát kenmerkt SPO Utrecht.

Vanuit ons mooie kantoor aan de Orteliuslaan ondersteunen alle stafmedewerkers de scholen, directeuren en het College van Bestuur. Ieder vanuit zijn eigen expertise, kennis en ervaring. Duurzame professionalisering, persoonlijke groei en ontwikkeling zijn belangrijke speerpunten in ons werk. We willen een goede werkgever zijn voor al ons personeel en een fijne collega voor onze maatschappelijke partners. Zodat we nu en in de toekomst goed onderwijs blijven geven aan de kinderen in Utrecht. Dit doen we met plezier.

Wij bieden

 • Enthousiaste, kundige collega’s
 • Ruimte voor eigen vakmanschap
 • Werken vanuit autonomie,        vertrouwen en verbinding
 • 32 uur
 • Schaal 12 OOP cao po met een maximum van € 6.059,-

Wij zoeken

 • Een geboren verbinder
 • Passie voor onderwijs
 • Kennis van HRD
 • Ervaring in een vergelijkbare functie of zoals die van directeur is een pré
 • Minimaal HBO opleiding


Waarom SPO Utrecht?

 • Elke dag het verschil maken voor kinderen in Utrecht
 • Werken vanuit autonomie en vertrouwen
 • Goede coaching en begeleiding
 • Een zeer professionele cultuur
 • Interessante ontwikkelingsmogelijkheden

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij SPO Utrecht is een feest! Naast dat we je een afwisselende functie bieden binnen onze professionele organisatie en ons enthousiaste team, zorgen we goed voor ons personeel. We weten dat jij, samen met onze 1100 andere collega’s, elke dag het verschil maakt voor onze leerlingen. Dat waarderen we. Bijvoorbeeld door volop ruimte te bieden aan jouw eigen vakmanschap. Bij ons werk je vanuit autonomie, vertrouwen en verbinding. Er is veel mogelijkheid voor scholing en persoonlijke ontwikkeling. Je werkt vanuit een nieuw en goed bereikbaar kantoor aan de Orteliuslaan in Utrecht, maar bent ook regelmatig op onze scholen te vinden. Werk je graag een dag thuis, dan kan dit ook.
En verder:

 • werk je 32 uur (werkdagen in overleg)
 • is de functie ingedeeld in schaal 12 OOP cao po (max. € 6.059 bruto bij fulltime aanstelling)
 • krijg je de mogelijkheid om je functie en werkindeling verder vorm te geven
 • Enthousiaste, kundige collega’s
 • Ruimte voor eigen vakmanschap
 • Werken vanuit autonomie, vertrouwen en verbinding

Word jij onze nieuwe collega? We komen graag met je in contact!

Mail voor 5 maart 2023 een korte motivatie en je CV naar mieke.hartog@spoutrecht.nl onder vermelding van ‘sollicitatie beleidsadviseur HRD’. De gesprekken vinden plaats op 8 en 16 maart 2023. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Eerst meer weten over de functie? Anje Margreet Woltjer, lid CvB, staat je graag te woord (telefoonnummer 030-2652640).

Een greep uit jouw werkzaamheden

Als Adviseur HRD heb je een hele veelzijdige functie. Je coördineert en stuurt bijvoorbeeld op initiatieven die te maken hebben met personeelstekorten, opleiden, praktijkleren, innovatie en kennis & kwaliteit. Dit doe je zowel op tactisch als op operationeel niveau. Je vertaalt het SPO Utrecht beleid naar passende professionalisering binnen onze organisatie en bent verantwoordelijk voor het opzetten en ontwikkelen hiervan. Je voert kwaliteitsgesprekken met directeuren en adviseert hen.

Ook coördineer je bestaande opleidingen en netwerken (bijvoorbeeld binnen de ‘SPO Utrecht Academie’) en participeer je in het cockpitoverleg van de stadsbrede organisatie ‘Utrecht Leert’. Je onderhoudt actief contacten met de opleidingspartners in het HBO, de Universiteiten en het MBO. Maar natuurlijk ook met andere schoolbesturen in Utrecht. Verbinden en afstemmen spelen een belangrijke rol in jouw werk, zowel binnen de eigen organisatie als daarbuiten! Er is ruimte om de functie verder in te vullen en uit te bouwen.

Wij zoeken

Jij bent een geboren verbinder. Je hebt oog voor de eigenheid van de scholen en de stichting. Je bent proactief en daadkrachtig. Je schakelt snel en gemakkelijk tussen beleids- en operationeel niveau en tussen verschillende werkzaamheden, rollen en projecten. Je werkt goed samen met verschillende partijen en je bent communicatief vaardig. Je ziet HRD als een belangrijk middel om de koers van SPO Utrecht te kunnen realiseren en bent in staat een spilfunctie te vervullen tussen de domeinen HRM en Onderwijs.

Jij hebt brede kennis op het gebied van HRD. Het is erg mooi meegenomen als je goed bekend bent met het leidinggeven in het primair onderwijs. Ook ervaring in een vergelijkbare functie met focus op opleiden en ontwikkelen is absoluut een pré. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied en weet deze te vertalen naar onderwerpen die belangrijk zijn voor SPO Utrecht. Je bent in staat om in korte tijd iets neer te zetten, als het werk daar om vraagt. Tot slot heb je een opleiding afgerond op minimaal HBO-niveau.