School

Type functie

SPO Utrecht is het bestuur van 34 openbare basisscholen,
1 speciale basisschool en
2 scholen voor SO, 1 VSO school en 1 Internationale school.

SPO Utrecht biedt onderwijs aan circa 10.000 leerlingen en is werkgever van circa 1100 personeelsleden.

Het team van het bestuurskantoor van SPO Utrecht ondersteunt directeuren en bestuur bij hun werkzaamheden.

Je voert werkzaamheden uit voor 38 scholen, verdeeld over de hele stad Utrecht. De (vaste) werkplek is gepositioneerd op het bestuurskantoor op de Orteliuslaan 871 te Utrecht.

SPO Utrecht neemt dat wat voor het leren van kinderen belangrijk is ( actief leren, eigenaarschap en verantwoordelijkheid voor jezelf en je omgeving) ook als uitgangspunt voor de sturing en samenwerking binnen de organisatie. Er wordt gestreefd naar een goede balans tussen autonomie voor scholen enerzijds en het benutten van gezamenlijke kracht en samenwerking anderzijds. Autonomie is daarbij verbonden met eigenaarschap en verantwoordelijkheid.

SPO Utrecht werkt actief samen met maatschappelijke partners en de gemeente Utrecht.

Meer weten? www.spoutrecht.nl

Wat bieden wij

 • Ruimte om vakmanschap uit te oefenen en te ontwikkelen;
 • Autonomie en zelfstandigheid van de werkindeling die past bij de aard van de
 • werkzaamheden;
 • Een plezierige organisatie met een enthousiast team;
 • Inschaling in schaal 12 OOP cao po (max. € 6.059 bruto bij fulltime).

Wij vragen

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Mieke Hartog, HR-adviseur, telefoonnummer 06-21861737. Interesse? Mail uiterlijk voor 7 november 2022 een korte motivatie en je CV naar mieke.hartog@spoutrecht.nl  o.v.v. sollicitatie beleidsadviseur ICT.

SPO Utrecht zoekt per 1 januari 2023 (of eerder)

Een beleidsadviseur ICT
16-24 uur per week

(Wil je meer werken? Dan is deze functie eventueel te combineren met andere taken binnen SPO Utrecht.)

We zijn op zoek naar een beleidsadviseur ICT die samen met de beleidsmedewerker ICT, het Team ICT vorm kan gaan geven. Een leuke en uitdagende klus omdat de afdeling ICT nieuw is binnen onze organisatie!
Als beleidsadviseur ICT geef je strategisch advies aan het bestuur en de schooldirecteuren op het gebied van ICT-vraagstukken. Je bent ook strategisch en tactisch verantwoordelijk voor het beleid op deze gebieden.

Wat ga je als beleidsadviseur ICT bij ons doen?

 • Je vertaalt het strategisch beleidskader naar het ICT-beleid en geeft daar invulling aan door het vertalen van ICT-beleidsuitgangspunten naar het ICT-beleid (informatie, beveiliging en infrastructuur) voor de scholen en het opstellen van het ICT-beleidsplan, de informatie-architectuur en ICT-architectuur;
 • Je stuurt de beleidsmedewerker ICT aan;
 • Het bepalen van de hoofdlijnen voor beveiligingsplannen;
 • Je initieert en leidt (multidisciplinaire) projectgroepen met een ICT-component;
 • Je coördineert de werkzaamheden (al dan niet in projectteams) met betrekking tot informatieanalyse, functioneel en technisch ontwerp en implementatie;
 • Je participeert in netwerken en inspireert de scholen en maakt daarbij de verbinding tussen de onderwijsontwikkelinge en de ICT-toepassing;
 • Je adviseert bij de aanschaf van ICT-gerelateerde producten en diensten en het maken van afspraken met leveranciers over prijzen en leveringsvoorwaarden;
 • Het bewaken en sturen op de (kwaliteit van de) uitvoering van de werkzaamheden door de ICT-leveranciers.

Wat vragen wij?
Persoonlijk – Je bent in staat om te verbinden, waarbij je oog houdt voor de eigenheid van de scholen. Je bent proactief en daadkrachtig. Je schakelt snel en gemakkelijk tussen beleids- en operationeel niveau. Je werkt goed samen met verschillende partijen en je bent communicatief vaardig. Je ziet ICT als een belangrijk middel om de onderwijs- en bedrijfsdoelen van SPO Utrecht te kunnen realiseren.

Professioneel – Je hebt brede theoretische kennis op het gebied van informatievoorziening (o.a. Informatiemanagement en beveiliging) en automatisering (o.a. ICT-architectuur). Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied en weet deze te vertalen naar onderwerpen die belangrijk zijn voor SPO Utrecht. Met je gedegen (ICT) kennis zowel technisch als beleidsmatig, weet je stakeholders te inspireren en vanuit een integrale visie breng jij kleur aan in onze organisatie. Ook beschik je over vaardigheden in het begeleiden van complexe (multidisciplinaire) projecten. Tot slot heb je een relevante opleiding afgerond op HBO-niveau.